Informatii utile din orice domeniu din toata tara. Informatii generale structurate pe judete.

einformatii.ro - Infomatii utile
Cauta in : Informatii Utile | Catalog Companii | Acte Necesare | Stiri | Director Web | Pe Web

Google
 PREZENTARE JUDET > Teritoriu judetului
Informatii despre judet
Asezarea geografica
Relieful judetului
Clima judetului
Teritoriu judetului
 Teritoriu judetului

      Teritoriul judetului Vrancea corespunde celei mai active zone seismice din Romania. Raspandirea focarelor de cutremure pune in evidenta existenta a doua zone - una în trunchiul Vrancioaia - Tulnici - Soveja, unde se produc cutremure la adancimi variind între 80 si 160 km, legata de curbura arcului carpatic, iar cealalta în regiunea de campie dintre Ramnicul - Sarat, Marasesti si Tecuci, unde cutremurele sunt mai putin adanci. Seismele cu epicentrul în Vrancea au la origine tectonica, fiind provocate de deplasarile blocurilor scoartei sau ale partii superioare a învelisului. Despre gradul ridicat de seismicitate din aceasta zona exista dovezi documentare înca din secolul al XVII - lea.
“Focul Viu” - fost vulcan al Vrancei se inscrie a fiind un punct turistic de mare atractie. Noaptea “Focul Viu” se poate asemui cu un sfesnic ce vegheaza asupra vrancenilor, deoarece emana gaze ce in permanenta mentin focul aprins.
Reteaua hidrografica a judetului Vrancea apartine în totalitate raului Siret (706 km, din care 596 pe pamamt romanesc) si afluentilor sai de pe dreapta din aceasta zona. El strabate teritoriul judetului pe o lungime de aproximativ 110 km, avand un curs meandrat si o lunca larga Afluentii mai importanti pe care îi primeste pe dreapta sunt Trotusul, Susita, Putna, Ramnicul - Sarat. Dintre apele judetului, cea mai importanta este Putna, care izvoraste din zona centrala a Muntilor Vrancei, strabatand toate formele de relief.
Vegetatia este conditionata, în egala masura, atat de factorii de relief, cat si de elementele pedo- climatice. Ea apartine domeniului padurii in partea montana si deluroasa, silvostepei în regiunea de campie si stepei la sud de Valea Ramnicului. Din suprafata totala a judetului, terenurilor agricole (arabil, pasuni, fanete vii si livezi) reprezinta 52,6%, padurile (moldisurile, fagete si gorunete) - 39,4% apele curgatoare si baltile - 31% restul de 5% reprezentand suprafete construite, cai ferate si drumuri.

Flora cuprinde aproximativ 1500 de specii de plante avand ca origini fitogeografice tinuturi din Orientul Îndepartat si pana la Oceanul Atlantic si din nordul Eurasiei pana la bazinul mediteranean, alcatuind o nesfarsita încantare pentru ochi si suflet. Numeroase specii sunt considerate monumente ale naturii, fiind ocrotite de lege ( floarea de colt, bulbucii de munte, papucul doamnei, etc.).

Fauna este tot atat de bogata, oferind mari satisfactii în privinta obtinerii trofeelor mult dorite (cocosul de munte, acvila tipatoare, corbul, cerbul, ursul, mistretul, rasul - la munte, popandaul la ses). În lacurile si raurile Vrancei gasim pastravul, molanul, boisteanul, miholtul etc., cele 20 de fonduri de pescuit în apele de munte însumand aproximativ 250 km.
Exista în Vrancea 16 rezervatii naturale cu o suprafata de 2862 ha din care cele mai cunoscute sunt Cheile Tisitei, Cascada Putnei, Rapa Rosie, Lacul Negru, Cheile Narujei, Caldarile Zabalei, Focul Viu de la Andreiasu, Dalhauti, Lunca Siretului. Ele sunt geologice, peisagistice, zoologice, floristice si forestiere, de o frumusete deosebita.


Terenurile agricole ale judetului Vrancea se întind pe fasia cuprinsa între malul drept al Siretului si poalele dealurilor subcarpatice ale Muntilor Vrancei. Desi clima este corespunzatoare culturilor de camp, mai propice este cultura vitei de vie (9,95% din podgoriile Romaniei) si productia de vinuri, Vrancea este cel mai mare judet viti - vinicol al tarii, exportator în Europa, America si Japonia.

 CURS VALUTAR (lei noi)
Marti 20.04.2021
1 EUR +0.04% 4.9261 lei
1 USD -0.45% 4.0937 lei
Toate valutele
Luni 19.04.2021, BNR
Catalog de companii

Adauga o companie
Companii recent adaugate
TOPSTAL SRL
Focsani, Vrancea, Calea Moldovei nr. 3
> Centrale termice
ASIGMKT AGENT DE ASIGURARE SRL
Focsani, Vrancea, B-dul Unirii nr. 20
> Asigurari, reasigurari
INTEREAST ROMANIA SRL
Focsani, Vrancea, Strada Cuza Voda nr. 54
> Case de expeditie
Cele mai accesate companii
CONSTRUCTII UTILAJE R&G SRL
Golesti, Vrancea, Soseaua Nationala nr. 5
> Hidraulica si pneumatica
ASCENSEE DESIGN SRL
Focsani, Vrancea, Strada Cuza Voda nr. 52 bis
> WEB
ANDREEFARM SRL
Adjud, Vrancea, Strada Nicolae Balcescu nr. 102
> Farmacii
fhr.ro - Gazduire siteuri
Director Web

Adauga un website
Websiteuri recent adaugate
Topstal
SC TOPSTAL SRL, prin personalul sau calificat, comercializeaza si monteaza centrale termice Vaillant si Viessmann. Beneficiati acum de ofertele si promotiile noastre!
> Comert
Cabinet stomatologic focsani
Cabinet stomatologic din focsani va asteapta sa va redea zambetul pe care l-ati avut candva. Cabinetul nostru stomatologic din focsani vine in intampinarea dumneavoastra cu un personal specializat si o aparatura de ultima ora...
> Cabinete medicale
Optimizare SEO
Realizam optimizare seo ce va da rezultate! Oferim o gama larga de servicii seo ce vor ajuta site-ul dvs. sa ajuna pe prima pagina a motoareleor de cautare. Ne folosim de unelte seo dezvoltate de noi pentru a obtine cele mai bune rezultate de pe piata.
> Web Design
| TOP STELAR | top cele mai votate | top cele mai accesate | siteuri noi | siteuri recomandate | siteuri partenere | A - Z |
Reteaua noastra

© 2002 - 2021 einformatii.ro. Toate drepturile rezervate.
gazduire siteuri
Pagina generata in 0.0376 sec.